Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Ahmet Güldal’ın başkanlığında genel müdür yardımcılarımız ile merkez ve taşra birim amirlerimizin katılımıyla “TMO Merkez ve Taşra Birimleri Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.
Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda konuşan Genel Müdür Güldal, 12 Eylül tarihi itibariyle ilan edilen 2024 yılı hububat satışlarına başlandığını belirterek “Bugün itibarıyla ülke genelinde buğday ve arpa satışı toplam 550 bin ton civarında gerçekleşti. Bunun da 350 bin tonu teslim edildi. Beklediğimizin üzerinde bir teslimat oldu.” dedi.
“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YOĞUN BİR YÜKLEME VE SEVK PROGRAMI OLACAK”
Güldal, önümüzdeki günlerde yoğunlaşarak artacak olan satış işlemlerinin merkez ve taşra birimlerinin katkılarıyla planlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bildiğiniz gibi hububat stoklarımız, Kurumumuz tarihinin en yüksek seviyesinde. Bu stokların hem iç piyasada hem de ihracat amaçlı değerlendirilmesi amacıyla çeşitli görüşmeler ve değerlendirmeler yapılarak “Dahilde İşleme Rejimi” kapsamındaki ithalatların 31 Aralık'a kadar %85’i Toprak Mahsulleri Ofisi’nden olmak üzere yüzde %15’inin de istendiği takdirde ithal edebilme imkânı getirildi. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde hemen hemen bütün iş yerlerimizde yoğun bir yükleme ve sevk programı olacaktır.” şeklinde konuştu.
Güldal, satış sürecine dair dikkat edilmesi gereken ve önem arz eden hususlarla ilgili olarak şunları söyledi:
“Önümüzdeki satış dönemi, alım muhafaza ve ticaret birimlerimizin çok aktif çalışacağı bir dönem olacak. Taşra teşkilatımız, çalışmalarını ilgili merkez birimlerimizle koordineli bir şekilde titizlikle ve hassasiyetle yürütmelidir. Özellikle ticaretle ilgili birimlerin, satış talimatlarını iyi anlayıp uygulamaları ve işlerin aksamaması bakımından personel görevlendirilmesinin eksiksiz bir şekilde yapılması önem arz etmektedir.”
“STOKLARIMIZDAKİ ÜRÜNLER MİLLİ SERVET”
Güldal, kurum stoklarında bulunan ürünlerin milli servet olduğunu belirterek, “TMO olarak kapalı depolardaki ve açık yığınlardaki bütün ürünlerin muhafazasında gerekli her tür hassasiyeti gösteriyoruz. Bu konuda TMO, geçmişten gelen tecrübesiyle hareket etmekte, ürünlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde depolanmasında gereken tüm tedbirleri almaktadır.” dedi.
Depolanan ürünlerin sağlıklı olarak muhafaza edilmesi noktasında ortaya atılan asılsız iddiaların tamamen manipülatif olduğuna dikkat çeken Güldal, bu tür yanlış yönlendirmelerin önlenmesi bakımından taşra teşkilatından özellikle ürün sevkiyatlarında hinterlantlarındaki kurum, kuruluş ve STK’ları bilgilendirmelerinin önemli olduğunu dile getirdi.
Konuşmanın ardından merkez ve taşra birim amirlerimiz, alım, depolama, satış ve piyasa durumlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundular.