2021 DÖNEMİ ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM ALIM FİYATI AÇIKLANDI

07-09-2021 / Gösterim Sayısı : 12299 / Arşiv

 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ana görevi hububat ve bakliyat piyasasında düzenleyici tedbirler almak, gerektiğinde Cumhurbaşkanı kararı ile diğer tarım ürünleriyle ilgili verilecek görevleri yürütmektir.

TMO, 2021 yılında hububat ve bakliyatta yaşanan kuraklığın etkisini en aza indirmek ve arzın kesintiye uğramadan devam etmesini sağlamak amacıyla tüm imkanlarını seferber etmektedir.

Kurumumuz, hububat ve bakliyatta yürütmüş olduğu yoğun faaliyetler yanında ihracatta ülkemizin lider olduğu ve daha önce de görev verilen fındık, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir piyasalarını da yakından takip etmektedir.

Kurumumuzca açıklanan alım fiyatları ürünlerin bu fiyatların altında işlem görmesini önlemek amacıyla belirlenen bir eşik fiyattır. Alım fiyatları belirlenirken üretim, tüketim, üretici maliyeti, geçen yılki fiyatlar, yurt içi ve yurt dışı piyasalarındaki gelişmeler gibi bir çok faktör dikkate alınmaktadır.

Bu kapsamda, kuru kayısı ve kuru incir piyasaları yakından izlenmeye devam edilecektir. Kuru üzümde ise üreticilerimize referans fiyat olması amacıyla 2021 yılı TMO çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatları kalitesine göre aşağıda belirtilmiştir.

TMO, üreticilerimiz tarafından arz edilecek kuru üzümün tamamını alabilecek şekilde tüm hazırlıklarını yapmıştır.

Kurumumuz, 10 Eylül’den itibaren Manisa, Alaşehir, Buldan, Sarıgöl, Salihli, Turgutlu, Gölmarmara ve Saruhanlı olmak üzere toplam 8 noktada alımlara başlayacaktır.

Ürün bedeli ödemeleri ürün tesliminden sonra en geç 21 gün içerisinde üreticilerin banka hesabına aktarılacaktır.

Üretimin yoğun olduğu Salihli (Gaziler Mahallesi Garaj Caddesi No:114)  ve Alaşehir (Killik Tariş Deposu-Jandarma Yanı) alım noktalarında, bu yıl ilk defa modern depolama tekniğine uygun, otomatik boşaltma ve kasalama sistemiyle alım yapılacak olup bu noktalarda ürünler dökme olarak alınacaktır. Diğer alım  noktalarındaki alımlar çuvallı olarak yapılacaktır.

TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için;

Yeni Tip Koronavirüs’e (Covid-19) karşı önlemlerini mutlaka almaları,
ÇKS bilgilerini güncellemeleri,
Randevularını mutlaka almaları,
Ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri,
Anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, gerekmektedir.

Üreticilerimiz TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO İzmir Şube Müdürlüğü (0232 464 79 51), TMO Denizli Şube Müdürlüğü (0258 371 2643) ve Alo Ürün Hattı’ndan [0 312 4163410 (8 hat)] alabileceklerdir.

 

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ