2020 Dönemi Çeltik Alım Fiyatı

04-09-2020 / Gösterim Sayısı : 7492

Kuruluşumuzca iştigal alanımıza giren tüm ürünlerin piyasaları yakından takip edilmekte olup 2020 dönemi çeltik hasadı Eylül ayının ikinci haftasında başlayacaktır.
 

TÜİK verilerine göre 2019 yılında 1 milyon ton olan çeltik üretimi bu yıl 980 bin ton olarak tahmin edilmektedir.
 

2020 dönemi

55 randımanlı Baldo çeşidi çeltik alım fiyatı; 4.500 TL/Ton,

60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltik alım fiyatı; 3.600 TL/Ton,

65 randımanlı Luna çeşidi çeltik alım fiyatı; 3.200 TL/Ton,

olarak belirlenmiştir.
 

60 randıman Osmancık çeşit çeltik için belirlenmiş olan 3.600 TL/Ton alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen yaklaşık 190 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 3.790 TL/Tona kadar yükselmektedir.
 

Son yıllarda Ülkemiz üretiminde çeşit sayısının hızla artmasıyla birlikte kaliteli üretimin teşvik edilebilmesi ve çeşitlerin korunması bakımından geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl çeltik alım baremine çeşitlerin özelliklerine göre ortalama randıman değerleri ve pirinç bin tane ağırlıkları eklenmiştir.
 

Üreticilerimizin dikkat edeceği hususlar;
 

TMO'ya ürün teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için;

Covid-19'a karşı önlemlerini mutlaka almaları,
 

ÇKS bilgilerini güncellemeleri, randevu almaları ve ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri, anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri,
 

Lisanslı depolara ürün teslim edeceklerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve TÜRİB acentelerine başvurarak TÜRİB'e üye olmaları, ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi, gerekmektedir.
 

Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden (www.tmo.gov.tr), TMO iş yerlerinden ve Alo Ürün Hattından [312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir.
 

Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.